Cafeplus11 Server/Client bağlantısı sorunu

CafePlus programında ilk yapmanız gereken iletişim ayarları şu şekilde olmalıdır.
Kurulumda varsayılan olarak gelen ayarlar port: 30000 dir.

Cafeplus11 Server/Client bağlantısı sorunu

Ayarlar – Program ayarları – İletişim ayarları  sekmesinden iletişim türü ve portu değiştirebilirsiniz. (Not:CafePlus Server programından İletişim türü ve port değişikliğini yaptıktan sonra Client programda da aynı değişikliği yapmanız gerekmektedir.)

Broadcast ip adresi sistemde ilk kurulumda otomatik olarak gelmektedir.Bu bölümde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.

Vision Bilgisayar kullanıyorsanız vision olarak kurulum yaptığınız bilgisayarın ip numarasını bu bölümde giriyorsunuz. Mutfakta kullanacağınız, bilgisayar içinde geçerli Mutfak Bilgisayar Ip numarasını ilgili alana yazıyorsunuz.

Client bilgisayarlarda kurulum esnasında server bilgisayar ip olarak server bilgisayarın ip adresini giriyorsunuz.
Ek kasiyer kullanıyorsanız ek kasiyerde kullanıcı giriş ekranında Ana Kasa Bilgileri bölümüne tıklıyorsunuz ve burada Ana Kasanın, yani server bilgisayarın Ip Adresini yazıyorsunuz.

blank

AKINSOFT programlarında bağlantıda problemle karşılaşmamak için  Server bilgisayarın işletim sisteminde birkaç ayarın yapılması gerekiyor. 

Windows 7 işletim sistemi kullanan bir bilgisayarda ilk olarak yapmanız gereken işlem “Denetim Masası” ‘nda Kullanıcı Hesabı erişim ayarlarını düzenlemektir. CafePlus Client makinelerde de bu ayarları tek sefere mahsus yapmanız gerekmektedir.

Kullanıcı Hesaplarında “Kullanıcı Hesabı Denetimi ayarlarını değiştir” bölümündeki seviyeyi “Hiçbir zaman uyarma” şekline getiriniz.

Bu ayarların geçerli olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. İkinci işlem olarak bilgisayarınız açıldıktan sonra yine denetim masasında “Windows Güvenlik Duvarı” ‘nda programınızın “Exe” lerini ve kullandığı portları güvenilir olarak eklemeniz gerekmektedir.

Windows 7,8 ve 10 da bu işlem aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

Denetim Masasında Windows Güvenlik Duvarı’na tıklayınız. Güvenlik Duvarında sol bölmede “Gelişmiş Ayarlar” ‘ı tıklayınız.

Gelişmiş Güvenlik Özellikli Windows Güvenlik Duvarı iletişim kutusunda sol bölmeden “Gelen Kurallar” ‘ını ve ardından yine sağ bölmeden “Yeni Kurallar” ‘ı tıklatın.

Yeni Gelen Kuralı sihirbazındaki adımları uygulayarak Akınsoft programınız için bir kural oluşturunuz. Açmanız gereken portlar : (CafePlus için 30000 , 30002 , 30004)

Yine sihirbazdaki yönergelere göre program dosyalarınıda güvenilir olarak ekleyebilirsiniz.

Windows XP de güvenlik duvarı ayarları aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

Denetim Masası’nda Windows Güvenlik Duvarı’na tıklayınız. Açılan Güvenlik Duvarı penceresinde yukarda “ Özel Durumlar “ sekmesine gelerek portları veya programı ekleyebiliriz.CafePlus için Akınsoft CafePlus ‘ı eklemeniz yeterli olacaktır.

Bu işlemlerden sonra program ayarlarına geçebiliriz.

      Eğer bu işlemleri yaptığınız halde hâla bağlantıda bir problem yaşıyorsanız eksik yaptığınız işlemler olabilir. Birde virüs programınızı kapatın ve güvenlik duvarını kapadıktan sonra bağlantıyı deneyebilirsiniz.   

Open chat
Merhaba ;
Size nasıl yardımcı olabiliriz..
Call Now Button